La Cuisine wint Global Innovation Award!

20 november 2018

Aan La Cuisine in Tubbergen is de Global Innovation Award – Netherlands 2018-2019 toegekend, de Amerikaanse prijs voor ‘excellent retailing’. Het bijbehorende certificaat wordt op 30 november aanstaande, om 16.00 uur uitgereikt aan Dagmar en Martijn Spekreijse, in hun winkel aan de Grotestraat 74-78 in Tubbergen. In maart 2019 strijden zij dan in Chicago, met circa 30 andere ‘national winners’, om de ‘best-of-the-best award’: de ‘Global Honoree Award’.

Na 2008 wint La Cuisine voor de tweede keer de GIA-Netherlands. Reden is dat vorig jaar een rigoureuze verbouwing werd doorgevoerd waardoor (een deel van) de winkel een compleet nieuwe uitstraling kreeg. Ook werd het totale concept aangepast. La Cuisine profileert zich niet langer als een pure kookwinkel of serviezenspeciaalzaak. ‘Blurring’ is de trend en daarom ontpopt La Cuisine zich nu meer als een ‘Brandstore’, met afdelingen zoals de Coffee Room, Wine Bar en Rituals.

Online niet te evenaren
La Cuisine moet toegevoegde waarde bieden om te zorgen dat klanten graag naar de winkel in Tubbergen blijven komen en niet online shoppen. Die toegevoegde waarde zit in de nieuwe uitstraling van de winkel, de evenementen, de workshops en de uitgebreide collectie die in het hogere marktsegment zit. Daarnaast hecht La Cuisine grote waarde aan persoonlijke aandacht,

uitmuntende service en gedegen vakkennis. Die kwaliteiten komen niet alleen de consument ten goede. La Cuisine is eveneens sterk in business-to-business. Denk daarbij aan kerst- en relatiegeschenken, kraamcadeaus, maar ook aan het inrichten van kantoren met nieuw serviesgoed en dergelijke. Ook in het ‘ontzorgen’ van deze bedrijven biedt La Cuisine een meerwaarde die online haast niet te evenaren is.

De winkel opnieuw uitgevonden
Met de rigoureuze veranderingen bewijzen Dagmar en Martijn Spekreijse wederom dat zij als jong ondernemerspaar het lef hebben gehad om ‘out of the box’ te denken en de winkel opnieuw uit te vinden. Daardoor blijft La Cuisine voor de vele klanten, die vaak vanuit heel Nederland naar Tubbergen afreizen, altijd een verrassende winkel om naar uit te kijken!

Global Honoree Awards
De Global Innovation Award (GIA) is in 1999 in het leven geroepen door de Amerikaanse International Housewares Association en is een bekroning voor detailhandelsbedrijven die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de markt van kook- en keukengerei, tafelen en cadeaus. Ook is de GIA bedoeld als een signaal aan andere detaillisten om zich op een unieke wijze in de markt te profileren.

Aan de GIA doen circa 30 landen mee van over de hele wereld, die ieder één ‘national winner’ selecteren. Zij strijden in maart 2019 in Chicago, tijdens de International Home+Housewares Show, om één van de vijf ‘Global Honoree Awards’. Om voor deze ‘best of the best’-award in aanmerking te komen, maken alle ‘national winners’ een portfolio over hun bedrijf, die door een internationale vakjury wordt beoordeeld. Daarbij wordt vooral gelet op visual merchandising, service, innovatie en het concept.

De Nederlandse organisator van de Global Innovation Award is SOVD te Woerden, uitgever van het vakblad Gemengde Branche.

Sponsor van de GIA-Netherlands is:

www.mepal.com