La Cuisine Tubbergen speelt mee in de ‘Champions League’ van de kook- en cadeauwinkels

TUBBERGEN – La Cuisine uit Tubbergen speelt mee in de ‘Champions League’ van de kook- en cadeauwinkels. Dit jaar was de meest prestigieuze, internationale onderscheiding in de branche voor Dagmar en Martijn Spekreijse.

De twee gewonnen glazen bokalen doen tijdelijk dienst als vaas. Bij terugkeer uit de Verenigde Staten ontvingen Dagmar (44) en Martijn (45) Spekreijse tal van bossen bloemen en felicitatiekaartjes. Die bloemen moet toch ergens in worden gezet. 

„We hadden op reis mobiele telefoon en laptop mee, na de uitreiking van de onderscheidingen op de beurs in Chicago kregen we al veel reacties. Ja, allemaal positief. We hebben Tubbergen weer op de kaart gezet”, vertelt Dagmar met een grote glimlach in de koffiecorner van La Cuisine. „Dat moet ook wel, juist omdat we met deze exclusieve winkel in een kleine plaats zitten, proberen we op allerlei manieren in beeld te blijven. Met onze nieuwsbrieven, met activiteiten, met sociale media. De publiciteit is nodig, anders vergeten mensen je.”

 

Bekroning

Met echtgenoot Martijn aan haar zijde, beleefde Dagmar recent in de VS een avond om nooit te vergeten. Tijdens de internationale beurs, de Home and Housewares Show in Chicago, ontvingen zij eerst voor de tweede keer de Global Innovation Award Netherlands 2018-2019.  Het is een bekroning voor detailhandelsbedrijven die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de markt van kook- en keukengerei, tafelen en cadeaus. De kers op de taart zou nog volgen.

Met de winnaars uit 29 andere landen – van Argentinië en Brazilië tot Groot-Brittannië en Vietnam – schoven Dagmar en Martijn aan bij een galadiner. Tijdens de presentatie werd de winkel aan de Grotestraat keer op keer als voorbeeld naar voren gehaald, of het nu ging om de invulling van de etalage of de activiteiten zoals een wijnproeverij en een pop-uprestaurant restaurant in de winkel.

„Bij het horen van al die lovende woorden, dacht ik: we kunnen wel eens de hoofdprijs winnen”, zegt Dagmar. Ze bedoelt de prestigieuze Martin M. Pegler Award, vernoemd naar een autoriteit op gebied van winkelinrichtingen. De bokaal staat nu in Tubbergen. Eerder ging die prijs bijvoorbeeld naar het beroemde warenhuis Harrods.  „Aanvankelijk had ik nog mijn bedenkingen om naar Amerika af te reizen voor een presentatie van een uurtje. Maar het was de trip dubbel en dwars waard. Ja, we mogen best trots zijn op die prijs. Om de banners in de beursruimte met afbeeldingen van onze winkel te zien, was ook prachtig.”

Omdat we met deze exclusieve winkel in een kleine plaats zitten, proberen we op allerlei manieren in beeld te blijven

Dagmar Spekreijse

Melkmeisje

De jury bleek met name onder de indruk van de manier waarop La Cuisine werken van oude meesters, zoals het schilderij Het Melkmeisje van Johannes Vermeer, in de etalage gebruikte. „Ik heb dit idee samen met etaleur Ronald Schaft uitgewerkt. Met Het Melkmeisje zorgden we voor een 3D-effect. Het leek alsof ze de glazen op een tafel inschonk. Voor de etalage gebruikten we ook nog een oude Delfts blauwe schaal van mijn moeder.”

De tijd in Amerika was ook leerzaam. Zo kreeg het gezelschap ondernemers een ‘retail tour’ aangeboden. Dagmar: „Dan ervaar je zelf de verschillen tussen de VS en Europa. Zo zagen we in een supermarkt mensen in bedrijfskleding met wel tien tassen. Wat bleek: klanten kunnen voor 150 dollar per jaar gebruiken maken van een service, waarbij boodschappen worden gehaald en thuisbezorgd. Ook al liggen de spullen bij verschillende winkels.”

La Cuisine viert het winnen van de prijzen met een pop-up diner in de winkel, zowel op 21 als op 22 maart. Waarbij de chefkok van Brood en Spelen uit Almelo zich laat inspireren door het gebruikte serviesgoed bij de vijf gangen. Wie wil mee eten kan zich aanmelden bij Dagmar Spekreijse, tel. 06 – 23361551 of via info@lacuisine.nl Aan het diner zijn wel kosten verbonden: 67,50 euro per persoon.