La Cuisine wint Martin M. Pegler Award in Chicago

Brits warenhuis Harrods legt het dit jaar af tegen bedrijf uit Tubbergen

CHICAGO/TUBBERGEN – Dagmar en Martijn Spekreijse van La Cuisine uit Tubbergen ontvingen zaterdagavond 2 maart tijdens een bijeenkomst in het Amerikaanse Chicago de ‘Martin M. Pegler Award’, vernoemd naar een autoriteit op gebied van winkelinrichtingen. Eerder ging die prijs naar het beroemde warenhuis Harrods.

De Martin M. Pegler Award voor ‘excellence in visual merchandising’ is een prijs voor de beste etalage. Deze onderscheiding is een onderdeel van het Global Innovation Award (GIA)-programma, dat een bekroning is voor detailhandelsbedrijven die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de markt van kook- en keukengerei, tafelen en cadeaus. 

Harrods

Het is voor de eerste keer dat een Nederlandse retailer de prijs wint en daarmee troefde La Cuisine dertig andere deelnemers van over de hele wereld af. In 2018 won het beroemde Britse warenhuis Harrods Londen deze onderscheiding.

Meesters

De jury prees La Cuisine vanwege het idee om een verband te leggen tussen de schilderijen van klassieke Hollandse meesters en de producten die in de winkel aan de Grotestraat in Tubbergen worden verkocht. Zo wordt bijvoorbeeld in de etalage de suggestie gewekt dat Het Melkmeisje van Johannes Vermeer daadwerkelijk de glazen inschenkt die op een gedekte tafel worden gepresenteerd.

Beroemdheden

Daarnaast was de jury erg enthousiast over de evenementen die La Cuisine organiseert zoals het Pop Up Restaurant en de foto van het laatste Avondmaal waarvoor (lokale) beroemdheden poseren onder wie oud-wethouder Tom Vleerbos, springruiter Gerco Schröder, zangeres Marga Bult en arbiter Björn Kuipers.  Ook vonden de juryleden de inrichting van de vernieuwde Brandstore bijzonder en eigentijds.